ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

Εκτέλεση :
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα βερίκοκα για το ρύζι πιλάφι, φροντίζουμε να είναι ώριμα αλλά σφιχτά.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε τέταρτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 3-4′.
Προσθέτουμε τα βερίκοκα και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες το κάρδαμο την κανέλα και το ρύζι.
Ανακατεύουμε να βουτυρωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φακή.
Σιγοβράζουμε το ρύζι με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια, το ρύζι είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε καθαρή πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 5´και να τραβήξει τα υγρά του.
Αφαιρούμε τον κάρδαμο και την κανέλα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το καρύδι. Αφρατεύουμε το πιλάφι με πιρούνι και σερβίρουμε στα πιάτα .
Εναλλακτικά βάλτε όποιον ξηρό καρπό επιθυμείτε και όποιο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει.

 

Πώς θα το φτιάξεις:

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ελαφρά σε ένα τηγανάκι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς σε μία σαλατιέρα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ που φτιάξαμε.

twitter facebook instagram google+